Får det aldrig en ende 

I alle de år jeg har været med i sporten kan jeg ikke huske et år som har medført så store tab på ungesiden og samtidig alvorlige skader i form af brækkede ben og vinger . Den helt store synder er angreb fra høgen gang efter gang. Bedst som vi tror på at roen er ved og sænke sig kommer der et nyt kemmikatze angreb fra luftens dræber . Også de gamle flyveduer er ramt af angreb så det er ikke kun de unge urutinere som må bukke under for de skarpe klør og næb . En trist skæbne og blive ædt levende som ingen af os under vore fjerede venner .
Det bla gør at vi ikke starter op med fuld besætning når ballonen går op næste lørdag. Så vore forventninger til sæson 2023 er gode med med en lille skepsis( som måske er sundt) da flyveholdet er ungt og ikke så erfarent som vi måske kunne have ønsket os . Men som vi har set mange gange før når en stjerne slukkes tændes der en ny og det håb har vi jo alle her før start .  
Det fakta at vi ikke har så mange og skyde med i år kan måske også vendes til noget positiv da der vil være mere tid og fokus på de enkelte duer.
Træningsstart er foreløbig forløbet planmæssigt og vinterungerne følger pænt med her fra start, så de opbygger en god rutine inden de skal i ilden om et par måneder .  
Med disse ord skal der lyde et held og lykke med sæson 2023 og lad os håbe på en god sommer med gode og  spændende flyvninger til alle venner i både Danmark men også i resten af Europa hvor vi har flere slag som vi spændt følger på sidelinjen

Så trækkes snorene 

Så trækkes snorene som man siger inden for hestevædeløb lige før start Så er det lige før det sker og det begynder og krible i kroppen når en ny sæson står for døren.
Vi er ikke påbegyndt træning endnu men det begynder og nærme sig . Vi er fortrøstningsfulde og glæder os til og se óm der kommer nye stjerner frem på himmelen. Vi mener grundlaget er iorden I denne weekend løber DdB sponsor auktioner af stablen og vi kan kun håbe på stor opbakning.
Desværre er både Bo og jeg forhindret i denne weekend men vi sender to gode unger til Kongensbro Kro . Den ene lidt speciel set med vore øjne da den er barnebarn af Nationalvinder fra Barcelona på både far og morsiden . Den anden unge er efter "Blålyset " som efter en super flyvekarrierre blev sat i avlsslaget sammen med en datter direkte efter " Guldparret"
Stor ros til dem som har lagt timer og sponsoreret duer til formålet og spændende bliver det når vi når frem til Hof hvor det kulminerer med afviklingen af sponsor flyvningen . Det er nok den vej vi skal gå og måske prøve hen af vejen og skaffe sponsorpræmier som selv dagspressen ikke kan undlade og kommenterer på . det vil være et godt vindue til og få flere til og interesserer sig for sporten.
 S

Høgen/ Falken er et kæmpe problem for sporten

Det begynder så småt og hjælpe på vejret og det kan man også se på flyvelysten. Lige pt er det ikke så meget vejret der driller med derimod rovfugleangreb på flokken  næsten dagligt her først i april måned.
Det er et tiltagende problem og man fornemmer stærkt at antallet er stærkt stigende. Det er utroligt så meget panik et angreb kan forvolde i særdeles ungeflokken men hvis man ser det fra vore fjerede venners vinkel er det ikke noget og sige til at panikken breder sig når man har udsigt til og blive ædt levende. Hvis udviklingen fortsætter kan det sagtens være med til og være en årsag til vi mister medlemmer da det kan være svært og bevare roen og gejsten når det står på i længere tid. Håber DdB vil forsøge og tage problemet op de rette steder så man kanfå nemmere adgang til og reducerer antallet af rovfugle . Vi kan også fornemme af det går ud over vore små vildt levende fugle i naturen til stor skade for den oplevelse og fornøjelse og kunne se og høre fuglesang i naturen og i vore haver.

Foråret lader vente på sig 

Selvom vi nu er godt inde i Marts måned er det ligesom om foråret lader vente lidt på sig Vi mangler lidt varme og klare dage hvor humøret altid er bedre og det kan vi også aflæse på flyvelysten hos duerne . Inden for 14 dage har vi begge ungeslag fyldt og der vil kun være plads til enkelte udvalgte unger efter specielle par. Vi har været udfordret over nogle dage hvor høgen har skabt panik blandt ungeren men heldigvis er tabene minimale indtil nu . De første unger er gennem vaccinationen og er så småt begyndt og trække væk fra slaget i længere tid . Her skifter vi over til en udvalgt ungeblanding fra Matador som vi havde god succes med sidste år med ungerne. Næste mål er og afleverer unger til One loft race og den første går til Aalborg i næste uge for og deltage i Allborg Classic, hvor vi er sammen med Søren Green og Brian Jørgensen om et hold ved LM Sørensen 023 og Brdr. Folkersen 074.  
De gamle flyveduer er nu parret på begge flyveslag og en del af dem vil fungerer som ammeduer for avlsduerne her i første runde. Dog har vi prioriteret enkelte par som der skal være plads til unger i ungeslaget .
Ellers begynder det så småt og krible i kroppen og inden for ca. en måned skulle vi gerne begynde træning så småt . En spændende tid er foran os og inden længe er sæson 2023 i fuld gang .

Sidste indkøb i dette halvår 

Absolut sidste indkøb til avlsslaget i dette halvår blev en hun som er barnebarn på "Greipel" og passer
derfor perfekt sammen med vores Dirk Van den Bulck han "705" som allerede har vist sig som en eminent avler . Unger vil fortrinsvist blive brugt på oneloftrace

Repræsentantskabsmøde i Brædstrup 

Repræsentantskabsmødet i Brædstrup blev vel overstået her i weekenden. Hyggeligt og møde venner og kammerater til en god og hyggelig snak på kryds og tværs.  
Mødet var et af de længere med talrige ændringsforslag godt ledet af dirigenten som bevarede det store overblik . Jeg opstillede i Hovedbestyrelsen men fik ikke valg og tabte til Lars Hansen --Stort tillykke til Lars med valget. Jeg blev så efterfølgende valgt som suppleant til bestyrelsen hvis der skulle være brug for det hen over året.
Med Fynske øjne var der et væsentligt punkt på dagsordenen med separat slip på de gule korte mellemdistanceflyvninger Her blev Hb og også en samling af jyder underkendt og vi fik lykkeligvis lov til fortsat og køre med separat slip til Fyn som i 2022. Ærgerligt vi skal kæmpe for det år efter år og der sidder jyder i bla trekantområdet og ikke har forståelse for de Fynske problemer og ikke kan se at de plejer særinteresser.
Hvor er det nemt og håne os når dem som står i spidsen ikke har prøvet og flyve under de samme forhold. Alternativet ville have været at Sektion 31 havde arrangeret flyvninger på samme weekend som DdB flyver de gule flyvninger med den virkning at der ville have kommet et meget lille antal duer med på de korte mellemdistance flyvninger til skade for helheden i Dansk brevduesport.
Ellers bød weekden på hyggeligt samvær og også gensyn med Brdr Hommes som vi mødte i eftersommeren ved et interessant besøg i Akerslot i Holland . ved den afholdte auktion blev vi også fristet af kvaliteten på de duer Nick og Rens havde bragt til Danmark og der sneg sig da også et par stykker med hjem i bagagerummet .

Nyhed på avlsslaget


Nyhed på avlsslaget her i 2023 er to stk fra Gebr, Jacobs Holland. Det er to ældre brødre som i en rigtig lang årrække har været i toppen af de lange Nationale og internationale flyvninger i Holland.  Begge hunner er barnebarn af deres absolut topavler "Barca 621" Vi har allerede haft succes med gener fra Gebr. Jacobs Idet "Barry" som er farfar til vores "Son of Batman er direkte fra det kendte Langdistanceslag i Holland. Prisen lå nok i den høje ende men kvalitet koster Lige en update ! "755" har vist sig og være en han så nu er han parret med "722" så må vi se om der ikke når og kommer et par enkelte unger på flyveslaget .  


New Start 

"New Start " 

Da vi valgte og sælge vores avlsduer fra Dirk van den Bulck i december 2022, var der en enkelt han ( "Kittel 705" som vi ikke fik solgt , da han ikke opnåede den min pris vi havde sat. Derfor har vi været på udkig efter en hun til ham og valget er faldet på "New Start" som er et barnebarn på "Kittel" og efter en helbroder til "Rositta" som er mor til "Kittel. Ungerne vil vi fortrinsvis teste på de One loft Race vi deltager på her i 2023.